fredag 7. november 2014

Siste nytt fra Rodabakken

Steinvor fra Rodabakken og mannen Torbjørn Fjelde.
 
Rodabakken er en liten gard mellom Leite og Bjørheimsbygd i Strand. Det er ikke hver dag det er nyheter fra denne plassen i Stavanger Aftenblad.

Et søk i arkivet til Aftenbladet gir imidlertid noen treff som kan være av interesse:

John Rodebakken døde i vår

Stavanger Aftenblad 22.12.1905
 
Det er Aftenbladets utrettelige utsending i Amerika, Berthel L. Bellesen, som nok en gang bringer nytt og hilsener fra Rogalands-Amerikanere til slekta i gamlelandet. John Rodebakken var bror til mi tipp oldemor Steinvor Fjelde. I artikkelen "Fra Rodabakken til Amerika" har jeg skrevet litt om familien på Rodabakken. John emigrerte allerede våren 1849, kun 22 år gammel. Nå var han altså død, "men enken og flere voxne sønner bor rundt i nabolaget; alle er velstaaende."

17. juni 1949 står en ny hilsen i Stavanger Aftenblad fra familien Rodabakken i Amerika. De har nå tatt etternavnet Johnsen etter faren John Rodabakken:

 
Det er altså Johns barn Isak og Claurense som hilser slekta i Strand og ber dem skrive til adressa: Lansboro, Minnesota.
 
Elg sett på Rodabakken

Neste hending fra Rotabakken omtalt i Aftenbladet er visst en stor sensasjon:

 
Denne hendelsen er rapportert i Aftenbladet 27. september i 1918.
 
Flystyrt i Rodabakken
 
Mer dramatisk er oppslaget i Aftenbladet 8. januar 1953. To jagerfly hadde kollidert i Årdalsfjorden. Det ene styrtet i Holtaheia, mens det andre styrtet like ovenfor Rodabakken:
 
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar